Melegek Nyilai

A Nemzeti Pink Ellenállás, a Magyar Pink Front, a Pink Népfront és a Melegek Nyilai Nemzeti Pinksereg hivatalos oldala

Friss topikok

Linkblog

A Biblia és a melegek

2009.08.31. 22:26 - melegeknyilai

Címkék: budapest vallás meleg pride törvény biblia kereszténység felvonulás homoszexuális méltóság


A Melegek Nyilai ezúton köszöni azt az önfeláldozó fáradozást, amit annak érdekében tesznek mélyen vallásos keresztény polgártáraink, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozzák.

Sokat tanultunk tőlük, és megpróbáljuk ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális életvitelét előttünk megvédeni, egyszerűen emlékeztetjük a Mózes III. könyvére (a Lev. 18:22-re), ahol világosan le van írva, hogy ez bűn, és ezzel véget is vethetünk a vitának.

Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és végrehajtásában szükségünk lenne a vallásos olvasók tanácsára.

a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozunk, tudjuk, hogy az Úrnak kedves illatú az. (Lev. 1:9, illetve Lev 1:3,17) A problémát a szomszédjaink jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetjük-e őket?

b) Szeretnénk a lányainkat eladni rabszolgának, amint ezt Exodus 21:7 megengedi. Önök szerint mi lenne a méltányos ár értük manapság?

c) Tudjuk, hogy nem szabad olyan nővel kapcsolatot teremteni, aki a havibaj tisztátalan állapotában van. (Lev. 15:19-24). A probléma csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltuk megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált a kérdésre.

d) Lev. 25:44 kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetünk magamnak rabszolgákat. Az egyik barátunk szerint ez a törvény a szlovákokra érvényes, de a románokra nem. Meg tudnák magyarázni, hogy miért ne lehetnének román rabszolgáink?

e) Az egyik szomszédunk mindig szombaton dolgozik. Az Exodus 35:2 világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg kötelezhetőek vagyunk rá, hogy saját kezűleg öljük meg?

f) Vannak, akik szerint az úszószárny és pikkely nélküli vízi állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bűne (Lev. 11:10), nem olyan utálatos, mint a homoszexualitás bűne. Ezzel nem értünk egyet. Állást foglalnának ebben a kérdésben?

g) A Lev. 21:20 szerint ha szembetegségünk van, az Úr oltárát nem közelíthetjük meg. Be kell vallanunk, hogy időnként olvasószemüveget használunk. Teljesen élesnek kell lennie a látásunknak, vagy itt van azért egy kis játéktér?

h) A legtöbb barátunk vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez Lev. 19:27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasolnak nekik?

i) A Lev. 11:8-bol tudjuk, hogy ha döglött disznó bőrét illetjük, tisztátalanok leszünk. A kérdésünk, hogy szabad-e fociznunk, ha cérnakesztyűt húzunk?

j) Egy ismerősünknek van egy kis háztájija. Megsérti a Lev. 19:19-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnunk az egész gyülekezetet (Lev. 24:16), hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak (Lev. 20:14)?

Tudjuk, hogy vallásos polgártársaink a törvényeknek nagy ismerői lévén biztosan utat tudnak mutatni ezekben a kérdésekben.

Munkájukkal folyamatosan emlékeztetnek minket arra, hogy az Úr törvényei örökérvényűek és megváltoztathatatlanok.

Köszönjük a segítségüket!

A bejegyzés trackback címe:

https://melegeknyilai.blog.hu/api/trackback/id/tr861351860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergerberger 2009.09.04. 22:49:30

Ilyen áttételes célzásokat nem fognak érteni a faszfejek szerintem... Különben is túl sok összetett mondat van benne és olyan szavak, amelyek túlmutatnak egy kétszáz szavas nemzetbarát szókincsen.

RaszP. 2009.09.05. 03:14:10

ti nagyon barmok. pont az lenne a dolgotok, hogy szimpátiát keltsetek, ne gyűlöletet.

ha már idézgettek, akkor talán nem csak az ószövetségből kellene. tudod: kereszténység leginkább az újszövetségből merít. az a jézusos. (arról már nem is beszélve, hogy az elnevezések alapján ez valami angol cikk fordítása.)

vallásosokba amúgy sem kéne rúgni, mivel attól hogy páran nyomják nektek ezt, a nagy része elfogadó, az a szakállas csávó is valami ilyesmit közvetített anno. mondom ezeket ateistaként, bazmeg.

@ergerberger: moderáld már magad hülye gyerek.

Assam. 2009.09.06. 14:10:34

Attól még jó, hogy angol cikk fordítása.:)
Ráadásul én zsidó suliba jártam, és az ott tanult elnevezésekkel ez bizony stimmel.
Vallásokba ugyanúgy nyugodtan bele lehet rúgni, mert semmi nem állítja őket minden vita és kritika fölé, és nekem személyesen már amúgyis elegem van abból, hogy minden ateistának, materialistának könnyes szemmel térdre kéne borulnia azok felett, akik "tudnak hinni", "mert az olyan szép".

RaszP., te ilyen valláskedvelő ateista vagy, ami nem baj, csak viccelni tudni kell.

Mert én hülyére röhögtem magam, a családommal egyetemben, ennek a blognak több írásán. Hogy ez gyűlöletet keltene? Hát normális emberekben nem...a szélsőjobbnak meg amúgyis minden baj. Lazíts, RaszP., ez egy nagyon jó vicc.

RaszP. 2009.09.07. 17:33:45

@Assam.: olvasd el még egyszer amit írtam. szélsőjobbot lehet parodizálni, van is mit. a bigott vallásosoknak is neki lehet menni viccesen. pl. "szeresd felebarátod (kivéve ha buzi)"...stb.

de en bloc nekimenni a kereszténységnek? (ráadásul az ószövetséggel?:D) na az nevetséges és ellenkező hatást vált ki, mint ami (gondolom) a blog vagy a meleg közösség célja lenne.

Blájen Nazarenus 2009.09.08. 13:27:06

RaszP.: Ugye jól veszem ki szavaidból, hogy te nem a melegek ellen, hanem pont értük háborogsz, s csak és kizárólag azért veszed védelmedbe a kereszténységet, mert nehogy rossz árnyék vetüljön emiatt a melegekre. Jól érzem a szavaidban megbúvó segítő, jobbító szándékot?

Ha igen, akkor engedd meg kérlek, hogy emlékeztessem becses személyed az élet két alapvető igazságára. Az első az így hangzik: "Akinek humorérzéke van, mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes", míg a második így szól: "Fogadatlan prókátornak az ajtó mögött a helye".

És egy vicc (??), ha már kereszténység és az ősi törvények szóba kerültek.

Pistikét elkapják a boltban, ne szépítsük, csokit lopott.
- Pistike, hogy tehetted ezt?! Nem tudod, hogy Isten ott van mindenhol és mindent lát?
- De tudom, ő mondta, hogy "ketten vagyunk, kettőt hozzál".

ergerberger 2009.09.09. 04:33:06

@RaszP.: ateistához képest nagyon úgy tűnik, hogy neked bizony Jézusra gondolva van merevedésed! Valld be, hogy a Passió c. filmre maszturbálsz "Jézusom, elmegyek!"-et üvöltve minden este!

aritus 2009.09.21. 19:57:49

Gyerekek! Mit lustultok! Vége a nyárnak, gyerünk újabb topikot! A rajongók remegve várják.

Dagi Omega 2011.02.15. 10:21:08

@RaszP.: lofaszt. te nem ateista vagy hanem hiszel az ateizmusban.
amivel ugyanarra a szintre kerulsz mint a tobbi vallasserult


süti beállítások módosítása